BRC sertifikavimas

Pasirūpinkite, kad jūsų produktai būtų saugūs ir nekeltų pavojaus jūsų vartotojų sveikatai ir gyvybei

 

iššūkis jūsų verslui

Reikalavimai maisto saugai vis didėja. Vartotojai ir valdžios institucijos vis primygtiniau reikalauja, kad mūsų valgomas maistas būtų itin kokybiškas ir saugus. Nutikus problemai, klaidų šaltinis turi būti surastas greitai, o problema ištaisyta. Dažniausiai reikalavimai keliami mažmeninės prekybos įmonėms, tačiau pastaruoju metu atsakomybė paskirstoma visai maisto tiekimo grandinei, įtraukiant maisto produktų ir žaliavų gamintojus bei vežėjus.

1998 metais įkurta britų organizacija BRC (British Retail Consortium), kartu subūrusi britiškus, skandinaviškus, daniškus ir olandiškus didžiuosius mažmeninės prekybos centrus, yra sukūrusi standartus:

  • maisto gamintojams (BRC Food)

  • logistikos operatoriams (BRC Storage & Distribution)

  • pakuočių pakavimo medžiagų gamintojams (BRC Packaging and Packaging Materials)

  • kosmetikos, namų ūkio ir kitų ne maisto ar pakavimo produktų gamintojams (BRC Consumer Products)

  • mažmeninei prekybai (BRC Retail)

  • etiškai prekybai ir atsakingam tiekimui iš tvariai valdomų šaltinių  (BRC Ethical trade and responsible sourcing)

  • beglitimės gamybos sertifikavimo programą (BRC gluten-free certification program)

  • augalinės kilmės produktų sertifikavimo programą (BRC plant-based certification program)

  • tarpininkams ir agentams (Agents and Brokers).

BRC standartų šeima

BRC Food

Pateikiami reikalavimai maisto saugos vadybos sistemai, kurie taikomi maisto produktų (savų prekės ženklų) gamintojams ir tiekėjams ir kuriais apibrėžiami audito principai. Juose GMP, GHP ir HACCP reikalavimai derinami su vadybos sistemos elementais.

BRC / Packaging and Packaging Materials 

Nustatomi reikalavimai pakuočių ir pakavimo medžiagų, kurios pirmiausia skirtos maisto produktams, gamintojams, o taip pat kitos paskirties pakuočių gamintojams. Šie reikalavimai daugiausia susiję su gamyklos higiena ir gamyba, o taip pat kokybės vadybos sistema. BRC / IoP 2001 m. sukūrė Britanijos mažmenininkų konsorciumas (BRC) ir Pakuočių institutas (IoP).

BRC Storage & Distribution 

Numatomi reikalavimai sandėliavimui, platinimui ir didmeninei prekybai, o taip pat rangovų teikiamoms paslaugoms fasuotų ir sveriamų maisto produktų, pakuotės žaliavų ir plataus vartojimo prekių srityse.

BRC Consumer Products 

Skirtas ne maisto produktų (t. y. namų ūkiui skirtų chemijos produktų, kosmetikos, tekstilės, stiklo ir kt. gaminių), kurie skirti galutiniam vartotojui, gamintojams.

BRC Agents and Brokers

Taiko įmonės, kurios savo patalpose arba gamyklose nieko negamina, neperdirba, nepakuoja ir nesandėliuoja, o tik perka ir parduoda prekes.

Daugiau https://www.brcgs.com/

Kodėl verta pasirinkti „Bureau veritas“ BRC sertifikavimui

  • Daugiausia BRC sertifikatų,

    išduotų Lietuvoje, visuose maisto rinkos sektoriuose

  • Patirtis sertifikuojant BRC Lietuvoje

    nuo 2005 m.

  • Aktyvus BRC narys.

    „Bureau Veritas“ turi pasaulines UKAS (BRC) bei COFRAC ir DAR (IFS) akreditacijas visoms maisto normoms ir standartams

  • Mūsų auditoriai specializuojasi tam tikruose maisto rinkos sektoriuose.

    Tai leidžia jiems geriau suprasti ir įvertinti Jūsų veiklos procesus bei suteikti Jūsų verslui kokybišką paslaugą