BRC Pasaulinio maisto saugos standarto 8-oji versija bus išleista 2018 m. rugpjūčio 1 d.
Po ilgą laiką trukusių konsultacijų su maisto pramonės atstovais buvo nuspręsta atnaujinti 7-ąją Britų mažmenininkų konsorciumo (angl. British Retail Consortium, toliau – BRC) Maisto saugos standarto versiją ir išleisti 8-ąją, kuri atitiktų naujausius maisto pramonės pokyčius bei padėtų atsakyti į kylančius aktualius klausimus. Nuo paskutinės standarto versijos atnaujinimo praėjo 3 metai. Per šį laikotarpį įvyko nemažai svarbių pokyčių.
Naujoje standarto versijoje daugiausia dėmesio skiriama šiems klausimams:
- maisto saugos kultūros vystymosi skatinimas;
- aplinkos stebėjimo reikalavimų išplėtimas, atsižvelgiant į didėjančią šio kriterijaus svarbą;
- maisto saugai skirtų sistemų kūrimo ir diegimo skatinimas;
- daugiau aiškumo reikalavimams, keliamiems didelės rizikos, didelio atsargumo ir gamybos aplinkos didelio atsargumo zonoms;
- daugiau aiškumo reikalavimams, taikomiems naminių gyvūnų maisto gamybos įmonėms;
- visuotinis kriterijų pagal Pasaulinę maisto saugos iniciatyvą (angl. Global Food Safety Initiative (GFSI)) taikymo užtikrinimas.Remiantis paskelbta informacija, tikimasi, kad 8-oji BRC standarto versija bus įgyvendinama pagal žemiau pateiktą grafiką:
· 2018 m. rugsėjo mėn. – vykdomi patvirtinto mokymų partnerio mokymai
· 2018 m. spalio mėn. – pradedami auditorių mokymai darbo vietoje
· 2019 m. vasario mėn. – pradedami auditai pagal naująją standarto versiją.