ISO 22000 sertifikavimas

ISO 22000 maisto saugos vadybos sertifikavimas

Konkurencingiausios pasaulinės maisto pramonės įmonės žino, kad maisto sauga yra būtina sėkmės sąlyga. „Bureau Veritas“ teikiama sertifikavimo pagal ISO 22000:2018 paslauga padeda tikslingai siekti maisto saugos aukščiausiojo lygmens.

Kad ir kokią poziciją užimate maisto vertės grandinėje, Jūsų produktai ir paslaugos privalo atitikti klientų, pramonės ir priežiūros įstaigų saugos standartus. Tam būtinas griežtas požiūris į maisto saugos valdymą.

ISO 22000:2018 paskirtis yra sudaryti sąlygas sukurti tvirtą maisto saugos vadybos sistemą, kuri skatintų nuolat tobulinti visus procesus, akcentuojant galutinių maisto produktų saugą. Kas bebūtumėte – ūkininkas, maisto produktų gamintojas, perdirbėjas, importuotojas, tiekėjas ar mažmenininkas, „Bureau Veritas“ sertifikavimo ir audito pagal ISO 22000 paslaugos suteikia galimybę užsitikrinti prieigą prie rinkos ir įrodyti, kad Jūsų įmonėje laikomasi aukščiausios maisto saugos kultūros.

ISO 22000 Maisto saugos vadybos sistemos. Bet kuriai maisto grandinės organizacijai keliami reikalavimai.

Tai pirmasis tarptautinis standartas, skirtas maisto saugos vadybos sistemai įdiegti ir sertifikuoti. 

ISO 22000:2018 - naujausia standarto versija, išleista 2018 metų birželio mėnesį. 3 metus, t.y. iki 2021 metų birželio 29 d. dar galima sertifikuotis pagal ankstesnę - 2005 metų versiją, tačiau nuo 2021 metų birželio 29 d. galios tik ISO 22000:2018 sertifikatai.

SERTIFIKAVIMO PAGAL ISO 22000 nauda

  • Nustatomi ir sumažinami pavojai maisto saugai

    Skatinant rizika pagrįstą mąstymą visoje organizacijoje

  • Prastovų trukmė mažinama ir užkertamas kelias produktų atšaukimui

    Diegiant gerąją maisto saugos praktiką

  • Individualūs jūsų poreikiai tenkinami

    Pritaikant ISO 22000 jūsų specifiniams reikalavimams

  • Stiprinamas vartotojų pasitikėjimas –

    Jūsų produktų, procesų ir paslaugų sauga pripažįstama visame pasaulyje

Įrodykite maisto saugą su ISO 22000:2018
Pasekmės Jūsų prekės ženklui, išreikštos finansiniais nuostoliais ir sugadinta reputacija, gali būti labai skaudžios. Visapusis ir aktyvus maisto saugos valdymas yra labai svarbus. ISO 22000 išsamiai pateikiamos rekomendacijos ir reikalavimai maisto saugos vadybos sistemos kūrimui, suteikiant galimybę maisto pramonės įmonėms nustatyti ir kontroliuoti saugai kylančius pavojus. „Bureau Veritas“ siūlomas maisto saugos vadybos sistemų sertifikavimas pagal ISO 22000 leidžia parodyti, kad Jūsų įsipareigojimas užtikrinti maisto saugą pranoksta priežiūros įstaigų reikalavimus.

Užsitikrinkite atitiktį pramonės standartams ir prieigą prie rinkos
ISO 22000 aprėpia įvairius nacionalinius maisto saugos standartus, kurie pateikiami kaip vienas paprastas tarptautiniu mastu pripažįstamas atsakomybių ir reikalavimų rinkinys. Be to, jame integruoti gerosios gamybos praktikos (angl. GMP), rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų (angl. HACCP) ir kitų pirmaujančių prevencijos procedūrų elementai. Dėl to ISO 22000 maisto saugos vadybos sistema yra griežtesnė, negu paprastai reikalauja priežiūros įstaigos. Beje, FSSC 22000, Pasaulinės maisto saugos iniciatyvos sertifikavimo schema, kurio reikalauja daugelis didžiausių pasaulio mažmenininkų ir gamintojų, taip pat paremtas ISO 22000.

Siekite saugos nuo ūkio iki stalo
ISO 22000 gali taikyti visi maisto vertės grandinės dalyviai, įskaitant gyvulių ir grūdų augintojus, pašarų gyvūnams gamintojus, maisto produktų gamintojus ir perdirbėjus, sandėlių operatorius ir platintojus, mažmenininkus, maitinimo įstaigų savininkus ir profesionalius maisto tiekėjus. ISO 22000 propaguojamu „nuo ūkio iki stalo“ požiūriu skatinama įvairių maisto pramonės dalyvių veiksminga komunikacija, nuoseklūs darbo metodai ir pasitikėjimo stiprinimas. Tai padeda pamatus veiksmingesnei pavojų ir rizikos kontrolei.  

 „BUREAU VERITAS“ PRANAŠUMAI

Mūsų auditoriai specializuojasi tam tikruose maisto rinkos sektoriuose. Tai leidžia jiems geriau suprasti ir įvertinti Jūsų veiklos procesus bei suteikti Jūsų verslui kokybišką paslaugą

22000 projektą įgyvendino specialistų grupė (8-oji darbo grupė) iš ISO tarptautinio standartizacijos komiteto 34-ojo techninio komiteto. Jiems vadovavo Jacobas Faergemandas iš „Bureau Veritas“ padalinio Danijoje. Darbo grupėje dalyvavo ekspertai iš šalių, kurios užima didžiausią maisto gamybos rinkos dalį pasaulyje.

„Bureau Veritas“ yra ISO 22000 projekto iniciatorė ir koordinatorė. Bendrovė pirmoji pasaulyje išdavė akredituotus ISO 22000 sertifikatus (2005 m. Danijoje ir 2006 m. Lenkijoje). Teisę išduoti šiuos sertifikatus suteikia turima atitinkama akreditacija.

„Bureau Veritas“ dirba visame pasaulyje ir visur garantuoja vienodą auditų kokybę.