Pirmasis SURE sertifikatas

Bureau Veritas išdavė pirmąjį SURE  sertifikatą Lietuvoje

Mar. 27 2023

UAB Bureau Veritas 2023 vasario mėnesį atliko sertifikavimo auditą įmonėje UAB Lignineko ir išdavė pirmą SURE schemos sertifikatą Lietuvoje.

Atsinaujinančių energijos išteklių naudojimas Europos Sąjungoje reglamentuojamas direktyviniu lygmeniu. Viena svarbiausių šioje srityje yra REDII direktyva. Ja siekiama reglamentuoti energijos, gaunamos iš atsinaujinančių energijos šaltinių, naudojimo skatinimą. REDII – direktyva yra taikoma daugelio valstybių narių norminiuose aktuose. Pavyzdžiui, Lietuvoje šios direktyvos reikalavimai atsispindi  Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatyme, taip pat kituose norminiuose aktuose.

SURE sertifikavimo schema yra viena iš oficialiai Europos Komisijos pripažintų savanoriškų schemų, siekiant sertifikuoti (patikrinti) tvarų biomasės naudojimą elektros ar šilumos gamyboje bei visoje tiekimo grandinėje.

Pagal REDII direktyvą sėkmingai sertifikuojamos įmonės, dalyvaujančios biokuro gamybos ir tiekimo grandinėse. Tokių įmonių jau  yra ir mūsų šalyje.

Bureau Veritas grupė yra pasaulinė sertifikavimo ir inspekcijų lyderė, sertifikavusi per 80000 bendrovių 100 valstybių. Įkurta 1828 metais, grupė turi apie 77 000 darbuotojų, dirbančių daugiau nei 1 500 biurų ir laboratorijų visame pasaulyje.

UAB "Lignineko" – biokuro gamintoja kaip žaliavą biokuro gamybai naudojanti ligniną ir smulkintą medieną.

Nuorodos: