Food safety

Maisto sauga

ISO 22000, BRC/IFS ir kt.

Sertifikavimas pagal MAISTO saugos standartus

Maisto produktų kokybė ir sauga nuolat kelia susirūpinimą bendruomenėms visame pasaulyje, o šio aspekto svarbą išryškina sveikatai iškylantys pavojai. Be to, pirkėjai vis dažniau ieško garantijų, kad jų vartojami produktai yra tiekiami iš tvariai valdomų ir saugių išteklių.

Vartotojai ir priežiūros įstaigos nori žinoti, iš kur atkeliauja maisto produktai, iš ko jie pagaminti ir kaip buvo tvarkomi. Tačiau šiandienos sudėtingose globaliose tiekimo grandinėse, kai nuolat keičiasi pramonės procesai ir teisinis reguliavimas, pateisinti tokius lūkesčius yra sunkiau nei kada nors anksčiau.

Norint sėkmingai konkuruoti maisto pramonėje, labai svarbu įrodyti saugius ir atsakingus darbo metodus, visišką produktų atsekamumą bei siekti atitikti vis griežtėjančius maisto pramonės ir priežiūros institucijų standartus.

BUREAU VERITAS GALI JUMS PADĖTI

„Bureau Veritas“ padeda maisto pramonės dalyviams įveikti šiuos iššūkius teikdamas sertifikavimo ir audito paslaugas visame pasaulyje. „Bureau Veritas“ sertifikavimo paslaugos leidžia pasiekti aukščiausius maisto saugos ir kokybės standartus, vykdyti priežiūros institucijų reikalavimus, patenkinti vartotojų lūkesčius ir įžengti į tarptautines rinkas.

pademonstruokite maisto produktų saugą:

 ISO 22000 sertifikavimas 

ISO 22000 yra maisto saugos vadybos sistemos standartas, kuris apima visą tiekimo grandinę.

FSSC 22000 sertifikavimas

FSSC 22000 yra Pasaulinės maisto saugos iniciatyvos (angl. GFSI) patvirtintas maisto saugos standartas, kuris yra paremtas ISO 22000. Atitikties šiam standartui reikalauja daugelis didžiausių pasaulio mažmenininkų. Mūsų pasaulinė maisto ir žemės ūkio produktų saugos ekspertų komanda gali atlikti Jūsų įmonės auditą pagal šiuos standartus ir suteikti Jums žinių ir įgūdžių, kurie būtini sertifikatui gauti.

užtikrinkite maisto saugą ir kokybę:

BRC ir IFs sertifikavimas 

Britanijos mažmenininkų konsorciumo (angl. BRC) standartas ir Tarptautinis maisto standartas (angl. IFS) yra skirti maisto produktų kokybės ir saugos sertifikavimui. Abu standartus parengė maisto pramonės prekybos atstovų grupės. Daugelis didžiausių mažmeninės prekybos tinklų JK, Prancūzijoje ir Vokietijoje reikalauja, kad tiekėjai būtų sertifikuoti pagal BRC ir IFS. Sertifikavimas pagal šių standartų reikalavimus padeda patekti į tarptautines rinkas, sustiprina santykius su platintojais ir sumažina maisto saugos riziką.

Pripažinimas už atsakingai vystomą žemės ūkį ir akvakultūrą

GLOBALG.A.P.

GLOBALG.A.P. yra visame pasaulyje pripažintas maisto gamybos saugos ir kokybės standartų rinkinys žemės ūkiui ir akvakultūrai. Sertifikavimas pagal GLOBALG.A.P. įrodo įsipareigojimą laikytis gerosios žemės ūkio praktikos (angl. GAP): maisto saugos, tvarumo, darbuotojų ir gyvūnų gerovės užtikrinimo reikalavimų. Atsižvelgiant į tai, kad mažmenininkai visoje Europoje, Azijoje ir Šiaurės bei Pietų Amerikoje vis dažniau reikalauja sertifikatų, atitiktis GLOBALG.A.P. yra būtina, siekiant užsitikrinti prieigą prie pasaulinių rinkų.

MSC IR ASC: TVARIAI IR ATSAKINGAI TIEKIAMI JŪROS PRODUKTAI

Jūros produktų paklausa pasaulyje auga, tačiau žuvų išteklių pereikvojimas ir žalinga žvejybos praktika sekina žuvų populiaciją. Jūrų priežiūros tarybos (angl. MSC) sertifikavimas užtikrina, kad laukiniai jūros produktai būtų žvejojami taikant tvarius žūklės metodus. Žuvų auginimo priežiūros tarybos (angl. ASC) sertifikavimu patvirtinama, kad jūros produktai ūkiuose auginami taikant tvarius metodus. „Bureau Veritas“ teikia sertifikavimo paslaugas pagal šiuos ir kitus jūros produktų standartus ir dirbdami su klientais kaip partneriai užtikrina visos tiekimo grandinės kokybę, saugą ir tvarumą.

EN 15593: HIGIENOS VALDYMO PAKUOČIŲ GAMYBOS ĮMONĖSE STANDARTAS

EN 15593 standarte nustatomi reikalavimai higienos vadybos sistemai, kuri skirta maisto pakuočių (įskaitant numatytąsias sandėliavimui ir transportavimui) gamintojams ir tiekėjams. Taršos ir gedimo prevencijai būtina gera higienos praktika visuose tiekimo grandinės etapuose, įskaitant pakuotės gamybą.

Maisto saugos vadybos sistemų sertifikavimo nauda

  • Vadovaujatės patikrinta ir išbandyta sistema
  • Esate ramūs, kad vykdote savo veiklos sektoriui būdingus priežiūros įstaigų reikalavimus
  • Turite galimybę patekti į naujas rinkas
  • Vykdote vis griežtesnius klientų ir priežiūros įstaigų reikalavimus dėl maisto saugos ir kokybės standartų
  • Nešališka vienos iš pasaulinių testavimo, inspekcijų ir sertifikavimo lyderių pagalba
  • Partneryste grįstas požiūris, siekiant geriau suprasti Jūsų įmonės tikslus, organizacinę struktūrą ir verslo kultūrą
„BUREAU VERITAS“ – MAISTO saugos SERTIFIKAVIMO EKSPERTAI

Gavę „Bureau Veritas“ sertifikatus, galite įveikti minėtuosius iššūkius, likti konkurencingi ir stiprinti savo prekės ženklo įvaizdį.  

Mus pripažįsta daugiau kaip 50 nacionalinių ir tarptautinių akreditavimo įstaigų. „Bureau Veritas“ sertifikavimo ženklas – Jūsų organizacijos nuolatinio įsipareigojimo siekti tobulumo simbolis.

svarbūs faktai

400+ Maisto auditorių pasaulyje
25+ Maisto sertifikavimo schemų ir audito programų
Lietuvoje Patyrusi ir stipri auditorių komanda